23 Temmuz 2015 Perşembe

SERİ FİLMLER: 33. Cadılar Bayramı "Halloween"

Yabancı veya Halloween: Yabancı (Özgün adı: Halloween, Türkçe: Cadılar Bayramı), 1978 tarihli ABD yapımı bağımsız korku filmidir. 
Film, kurgusal bir ortabatı kasabası olan Haddonfield, Illinois'de geçer. Bir cadılar bayramı gecesi altı yaşındaki Michael Myers ablasını öldürür. 15 yıl sonra kaldığı ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden kaçar ve evine dönerek Laurie Strode adlı genç kızı gizlice takip eder. Michael'ın psikiyatristi Dr. Sam Loomis, Michael'ın niyetini anlayarak peşinden Haddonfield'a gider. Yabancı 325.000 dolarlık bir bütçe ile çekilmiş ve ABD gişelerinde 47 milyon dolar, dünya çapında 60 milyon dolar, 2010 yılına kadar da 203 milyon dolar üstünde kazanç elde etmiştir. Böylece en kârlı bağımsız filmlerden biri olmuştur. Birçok eleştirmen filmi Alfred Hitchcock'un Sapık (1960) filminden esinlenen slasher filmleri dizisinin ilki olarak değerlendirir. 
Carpenter'ın Assault on Precinct 13 - 13. Bölgeye Saldırı (1976) adlı filminin Milan Film Festivali'nde gösterilmesinin ardından bağımsız film yapımcısı Irwin Yablans ve sermayedar Mustafa Akkad, Carpenter'ı arayıp bularak ondan çocuk bakıcılarını takip eden psikotik bir katil hakkında film çekmesini istemişler. Yablans, Fangoria dergisine verdiği röportajda şunu söylemiş: "Korku türünde neyin anlamlı olacağını düşünüyordum, istediğim şey Şeytan (1973) ile aynı etkiye sahip bir film yapmaktı." Öte taraftan Carpenter ve o zamanlar kız arkadaşı olan Debra Hill, "The Babysitter Murders (Çocuk Bakıcısı Cinayetleri)" adını taşıyan bir senaryo taslağı hazırlamış. Carpenter'ın Entertainment Weekly'e anlattığına göre Yablans, filmin Cadılar Bayramı gecesinde geçmesini ve adının Halloween (Cadılar Bayramı) olmasını önermiş.
Akkad filmin bütçesi için 320.000 dolar ayırmış. O dönemde bu paranın az olduğu düşünülmüş. Oysa Carpenter'ın önceki filmi Assault on Precinct 13 - 13. Bölgeye Saldırı'nın bütçesi ise yalnızca 100.000 dolardır. Aynı zamanda Akkad, dört aylık sıkışık iş programı, düşük bütçe ve Carpenter'ın bir film yapımcısı olarak yeterli deneyiminin olmayışından ötürü endişelenmiş. Fangoria ile yaptığı röportajda şu sözleri sarf etmiş: "İki şey karar vermemi sağladı. İlki, Carpenter'ın bana hikâyeyi neredeyse karesi karesine, merak ve gerilim yaratarak sözlü bir şekilde anlatmasıydı. İkincisi, bana herhangi bir ücret istemediğini söylemesiydi. Bu onun projeye inandığını gösteriyordu." 
Yablans ve Akkad, filmin tasarımı konusunda bütün kontrolü Carpenter ve Carpenter'ın yapımcı olmasını istediği Hill'e bırakmışlar. Yablans yine de filmle ilgili çeşitli önerilerde bulunmuş. Bununla ilgili olarak Hill, Fangoria'da şöyle demiştir:"Yablans radyo şovunu andıran bir senaryo istiyordu." Hill senaryonun üç haftada tamamlandığını ve Samhain Festivali gibi Kelt eleneklerinden esinlenilerek yazıldığını açıklamıştır. Velakin filmde Samhain'den bahsedilmemiştir. Hill konuyla ilgili şunlara değinmiştir: "...Fikir, şeytanın öldürülemeyeceği hakkındaydı... Cadılar Bayramı bütün ruhların serbest kalarak yaşayanlara zarar verdikleri gecedir, biz de eski Samhain fikrine geri dönmüştük ve ardından gelmiş geçmiş en kötü çocuğu konu olacak bir hikâye düşündük. John, daha önce orada yaşamış biri hakkında karanlık bir sırrı olan bir kasabanın hikâyesini düşünmüştü ve böylece şeytan geri döndü. İşte bu Halloween'i meydana getirdi." 
Hill, kadın karakterlerin diyaloglarını yazarken, Carpenter Loomis'in Michael Myers'ın kötülüğü hakkındaki konuşmalarını kaleme almıştır. Senaryodaki detayların çoğu Carpenter ve Hill'in gençlik dönemi ve kariyerinin ilk yıllarından alınmıştır. Kurgusal Haddonfield kasabasının adı, Hill'in büyüdüğü New Jersey'e bağlı aynı isimli kasabadan ve filmdeki sokak isimlerinin çoğu Carpenter'ın bir dönem yaşadığı Kentucky'nin Bowling Green şehrinden alınmıştır. Laurie Strode Carpenter'ın eski kız arkadaşının adı, Michael Myers ise Yablans ile birlikte Assault on Precinct 13 - 13. Bölgeye Saldırı filminin Avrupa'daki çeşitli film festivallerinde yayınlanmasında emeği geçen bir İngiliz yapımcısının adıdır. Carpenter, Tommy Doyle karakterini Arka Pencere (1954) filmindeki Dedektif Teğmen Thomas J. Doyle (Wendell Corey) karakterinin adıyla tesmiye etmiştir. Dr. Loomis'e Sapık filmindeki Marion Crane (Janet Leigh)'in erkek arkadaşı Sam Loomis (John Gavin)'in adını koyarak Alfred Hitchcock'u yâd etmiştir. Şerif Leigh Brackett ise bir senaryo yazarının adını taşımaktadır.
Michael Myers:  1963'de Michael Myers (Will Sandin) 6 yaşında iken 17 yaşındaki ablası Judith Myers'ı (Sandy Johnson) mutfak bıçağı ile öldürür. Öldürme nedeni ablasını erkek arkadaşıyla cinsel ilişkide bulunurken görmüştür. Michael cinayeti işlerken Judith'in erkek arkadaşının palyaço maskesini takmıştır. Anne ve babası eve gelince Michael'ı kanlı bir bıçağı tutarken görürler. Bu cinayetin üzerine Smith's Grove - Warren County Islahevi'ne süresiz kaldırılır. Oradaki doktoru Sam Loomis , Michael'ın hiç kıpırdamadan durduğunu 15 yıl boş duvarlara baktığını söyler. Michael ile iletişim kurmaya çalışan doktoru Loomis hiçbir sonuç alamamıştır. Filmin kesik sahnelerinden bazlarında Michael, Islahevindeki kapılara Sister yani Kız kardeş yazdığı görülür. Michael Myers 15 yıl Smith's Grove'da kaldıktan sonra 1978 yılının 30 Ekim günü, yani bir cadılar bayramı gecesi 21 yaşındayken ıslahevinden kaçar. İlk iş olarak bir işçiyi öldürüp tulumunu giyer ve daha sonra bir eğlence dükkânından maske çalar. Bu sefer de diğer kardeşi Laurie Strode'u aramaktadır (ancak ilk filmde Laurie Strode ile Michael Myers'ın kardeş olduğu bilinmemektedir, bu daha sonra ortaya çıkacaktır). 


CADILAR BAYRAMI  "Halloween" (1978 - ABD) - IMDb: 7,9 (2 ödül)
Yönetmen: John Carpenter
Oyuncular: Donald Pleasence (Dr. Sam Loomis), Jamie Lee Curtis (Laurie Strode), Tony Moran (Michael Myers "23 yaş"), Will Sandin (Michael Myers "6 yaş"), ...
Açıklama: İlk cinayetini altı yaşında işleyen bir çocuğun onbeş yıl sonra hapisten kaçarak geçmişini tekrarlamasını anlatır. Azizler günü arifesinde işlediği cinayeti hayatının merkezi haline getiren ve sıradan insanları öldürerek adeta sorunlarıyla hesaplaşan gencin hikayesi.
Film, 1980'li ve 1990'lı yıllarda çekilen küçük bütçeli filmlerdeki klişelere kaynak olmuştur. Az miktarda grafik şiddet ve gore içermektedir. 2006'da film, ABD Kongre Kütüphanesi tarafından kültür, tarih ve estetik açısından önemli olduğu için Ulusal Film Arşivi'nde korumaya alınmıştır.
Bazı eleştirmenler, filmin katil ile seyirci arasında ilişki kurarak sadizm ve kadın düşmanlığını teşvik edebileceğine dikkat çekmiştir. Bazıları da filmin 1970'lerin Amerika'sındaki gençlerin ahlaksızlığının sosyal eleştirisi olduğunu söyler. Çünkü Myers'ın kurbanlarının çoğu madde bağımlısı ve rastgele cinsel ilişki yaşayan kimselerdir. Fakat filmin kahramanı masum biri olarak tanıtılmıştır (sadece bir sahnede esrar çekerken görülür). Carpenter ise bu tespitleri yalanlamıştır. Yabancı'nın teknik ve konu unsurları, slasher (işkenceci) filmleri için standart oluşturmuş.




CADILAR BAYRAMI 2: KÂBUS DEVAM EDİYOR  "Halloween" (1981 - ABD) - IMDb: 6,5
Yönetmen: Rick Rosenthal
Oyuncular: Jamie Lee Curtis (Laurie Strode)Donald Pleasence (Dr. Sam Loomis), Adam Gunn (genç Michael Myers), Lance Guest (Jimmy), ...
Açıklama: Filmin başlangıcı, ilk filmin sona erdiği yerden başlamaklar. Dr. Loomis ilk filmin sonunda Michael'a tabancası ile ateş etmiş Michael ateşin etkisi ile evin balkonundan aşağı düşmüştür. Dr. Loomis aşağı indiğinde Michael yerinden kalkıp gittiğini görür. Laurie Strode ise Haddonfiel Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Ambulansda Jimmy Strode vardır. Laurie ile yakından ilgilenir. Bu sırada Michael kasabanın her yanında Laurie'yi aramaktadır. Jimmy hastanede Laurie'ye, onu öldürmek isteyenin abisi Michael olduğunu anlatır. Laurie ise hayatında bir kez Michael'ı görmüştür. O da küçükken Michael akıl hastanesinde olduğu sıralar, Michael'a yaptığı ziyarettir. Dr. Loomis ve Haddonfield polisi kasabada Michael'ı aramaktadır. Bu sırada Bennett "Ben" Tramer adlı genç, Michael Myers'ın giydiği kostümün aynısını giymiştir. Dr. Loomis onu görünce yine vumak ister. Dr. Loomis onu vurmadan Ben Tramer'ı araba çarpar ve orada bir patlama olur. Ben Tramer yanarak ölür. Genç otopsiye kaldırılır. Dr. Loomis ve Haddonfield polisi gencin dişçi kayıtlarına bakmaya gittiklerinde gencin 18 yaşında olduğu anlaşılır. Ama Michael 21 yaşındadır. Yani gencin böylelikle Michael olmadığı anlaşılır. Bu sırada Dr. Loomis ve Haddonfield polisi ilkokula birinin girdiği haberini alır. Dr. Loomis ve Haddonfield polisi ilkokula giderler. Öğretmenin masasının üzerindeki bir resimde kız çocuğu vardır. Michael ilkokula girip bu resmin üzerine bir bıçak saplar. Ayrıca sınıfın tahtasında Şamhain yazmaktadır. Bu kelime oradaki polislere anlamsız gelsede Dr. Loomis Şamhain'in Kelt kültüründe yaz sonu 31 Ekim'de ölülerin efendisine yapılan bir ayin olduğunu söyler. Bu ayinde deliler ve hayvanların kurban edildiğinden bahseder. Michael, radyodan yaplan bir duyuruda Laurie'nin Haddonfield Hastanesi'ne kaldırıldığını öğrenir. Bunun üzerine hastaneye gider ve cinayetlere başlar.



CADILAR BAYRAMI 3: CADININ MEVSİMİ  "Halloween III: Season of the Witch" (1982 - ABD) - IMDb: 4,4
Yönetmen: Tommy Lee Wallace
Oyuncular: Tom Atkins (Dr. Dan Challis)Stacey Nelkin (Ellie Grimbridge)Dan O'Herlihy (Conal Cochran), ...
Açıklama: Kaliforniya Santa Mira'da "Silver Shamrock" adında çocuklara, yaklaşan Cadılar Bayramı için maskeler yapıp satan bir fabrika açılmıştır. Fabrika, "İki gün kaldı Halloween'e Halloween'e Halloween'e..." sloganıyla insanları adeta hipnotize eden ve maskelerin çılgınlar gibi satılmasına yol açan bir TV reklamıyla tanınmıştır. Kasabada doktorluk yapmakta olan Dan Challis ve Ellie, bu fabrikayı gezerken Cochran adında bir kadınla tanışırlar. Bilmedikleri şey, İrlanda kökenli olan bu kadının, Stonehenge'den bu fabrikanın maskelerini takan insanların mutasyon geçirerek değişime uğramalarına yol açan taşı çalmış bir cadı olduğudur. Kasabadaki tüm çocukların fabrikanın maskelerini beklediği Cadılar Bayramı gecesi, korkunç bir kabusa dönüşmek üzeredir...
1982 tarihli Hallowen 3 serinin en ilginç filmidir. Çünkü bu filmde çılgın katil Michael Myers ve onun lanetine bir süreliğine ara verilmiş, küçük birkasabada yaşanan dehşet verici garip olaylar anlatılmıştır.




CADILAR BAYRAMI 4: MICHAEL MYERS'IN DÖNÜŞÜ  "Halloween 4: The Return of Michael Myers" (1988 - ABD) - IMDb: 5,9
Yönetmen: Dwight H. Little
Oyuncular: Donald Pleasence (Dr. Sam Loomis)Ellie Cornell (Rachel)Danielle Harris (Jamie), George P. Wilbur (Michael Myers), ...
Açıklama: Cadılar Bayramı 2'nin devamı olan film, olayların on sene sonrasında geçiyor. Michael Myers ve Dr. Loomis hastanedeki patlamadan sağ olarak kurtulmuşlardır. Dr. Loomis bu olayda ağır şekilde yaralanmış, Michael ise komaya girmiştir. 30 Ekim 1988 günü Michael komada bulunduğu hastaneden başka bir hastaneye nakledilirken, hasta bakıcı, Michael'ın ailesinin hayatta kalan son üyesi olarak küçük bir yeğeni olduğundan bahseder. Bunu duyan ve Thorn'un laneti sonucu kendi kanından olan herkesi katletmeyi kafasına koyan Michael, hasta bakıcıyı öldürür ve yeğenini aramak üzere Haddonfield'a doğru yola çıkar. Michael'ın kaçtığını haber alan Dr. Loomis de Haddonfield’e döner, Şerif Meeker'ı arayarak önlem almasını ister. Zira Şerif Meeker da Michael Myers'ın nasıl bir psikopat oldugunu geçmiş cadılar bayramlarından biliyordur. Bunun üzerine kasabada sokağa çıkma yasağı uygular. Tıpkı bir seri cinayet makinasi gibi, önüne çıkan herkesi katlederek kasabaya dogru ilerleyen Michael'a karşı bütün kasaba işbirliğine girecektir. Yeğen Jamie ile birlikte herkesin hayatı Michael'in tehdidi altındadır...




CADILAR BAYRAMI 5: MICHAEL MYERS'IN İNTİKAMI  "Halloween 5" (1989 - ABD) - IMDb: 5,1
Yönetmen: Dominique Othenin-Girard
Oyuncular: Donald Pleasence (Dr. Sam Loomis)Ellie Cornell (Rachel)Danielle Harris (Jamie)Don Shanks (Michael Myers)Matthew Walker (Spitz), ...
Açıklama: Film, 4. bölümden 1 yıl sonrasında geçiyor.. Onlarca kurşun yiyerek nehire düşen Michael sürünerek olay yerinden uzaklaşır ve yakınlardaki bir kulübeye gelir.. Ev sahibini öldürmek isteyen Michael, çok feci şekilde yaralandığı için yere yığılır ve bir sene komada kalır. 4. bölümdeki olaylardan sonra çocuk kliniğine kaldırılan yeğen Jamie ile amcası Michael arasında anlaşılamayan bir bağ vardır. Zira Jamie, Michael'ın her hareketini hissedebiliyor, nerede olduğunu görebiliyor ve onun neler yapacağını önceden kestirebiliyordur.. Bu arada komadan çıkan Michael hemen göreve başlar ve ilk icraatı olarak kulübesine sığındığı adamı öldürür.. Haddonfield'de yine cadılar bayramı vaktidir ve kasabaya Jamie’yi bulmak için dönen Michael, cadılar bayramı partisi yapan gençleri ve onları gözetlemekle görevli iki polis memurunu katleder.. Olaylar yine kontrolden çıkmıştır ve Michael önüne çıkan herkesi öldürmeye başlar.. Michael’ı durdurmaya çalışan Dr. Loomis zeki bir tuzak için Jamie'yi ikna eder. Jamie üvey ailesinin karşı çıkmasına rağmen ölüm makinası amcasının yemi olmayı kabul eder. Artık bu yenilmez avcının tuzağa düşmesi için dua etmekten ve kan dondurucu gerginliğe dayanmaktan başka yapabilecekleri bir şey yoktur...




CADILAR BAYRAMI 6: ÖLÜM ÇIĞLIĞI  "Halloween: The Curse of Michael Myers" (1995 - ABD) - IMDb: 4,9
Yönetmen: Joe Chappelle
Oyuncular: Donald Pleasence (Dr. Sam Loomis)George P. Wilbur (Michael Myers)J.C Brandy (Jamie)Poul Rudd (Tommy Doyle)Marianne Hagan (Kara)
Don Shanks (Michael Myers)Matthew Walker (Spitz), ...  
Açıklama: 17 yıl boyunca , Illinois'in Haddonfield kasabası şeytanın sokaklarda kol gezdiği, küçük bir mekan haline gelmiştir... Haddonfield'da son cadılar bayramı kutlamasının üstünden 6 yıl geçmiştir. Michael Myers, yeğeni Jamie ve siyahlar içindeki adam beşinci filmin sonundaki patlamanın ardından ortadan yok olmuştur. Herkes onların öldüğünü düşünmektedir... Fakat gerçekte Jamie, siyahlar giyen adam tarafından kaçırılmıştır. Jamie'nin bebeği cadılar bayramı gecesinde doğar ve Mary adındaki bir bayan Jamie ve bebeğine kaçmaları için yardım eder. Bununla birlikte Michael Myers hemen arkalarındadır... Bu arada Tommy Doyle (ilk bölümde Laura'nın bakıcılığını yaptığı çocuk) gözlerini Michael'ın eski evine taşınan aileye dikmiştir. Tommy'de Michael Myers saplantısı başlamış, üstelik radyo programında bir de Jamie'nin yardım çığlığını duyunca olaylar yeniden içinden çıkılmaz bir boyuta gelmiştir...


* * *

KORKU BAYRAMI  "Halloween H20: 20 Years Later" (1998 - ABD) - IMDb: 5,6
Yönetmen: Steve Miner
Oyuncular: Jamie Lee Curtis (Laurie Strode / Keri Tate), Chris Durand (Michael Myers), Josh Hartnett (John Tate), Adam Arkin (Will Brennan)
Michelle Williams (Molly Cartwell), Nancy Stephens (Marion Chambers), ...
Açıklama: Halloween H20 , ilk Halloween filminden tam 20 yıl sonra geçmektedir. Altıncı bölümde yeğeni Jamie'yi öldüren Michael hala hayattadır ve bu kez yıllar sonra kızkardeşi Laura'nın peşine düşmüştür. Laura Strode 2. Halloween filminden sonra kimliğini değiştirerek ortalıktan kaybolmuş ve Keri Tate ismiyle California'nın küçük bir kasabası olan Summer Glen'de, Hillcrest akademisinde öğretmenlik yapmaktadır. Yıllardır kardeşinin hayaliyle yaşayan Laura, boşanmayla sonuçlanan evliliğinden doğan oğlu John ile birlikte yaşamaktadır. Michael’ın bir gün kendisini bulacağı endişesiyle psikolojisi bozulan Laura alkol bağımlısı olmuştur ve oğlunun hayatını da bu korkusu yüzünden zindana çevirmektedir. Michael ise Marion’un (ilk filmdeki hemşire) izini bulup onu öldürmüş ve trafik kazası süsü verilerek öldüğü söylenen Laura ile ilgili gerçek dökumanları Marion’un evinden almıştır. Michael, Laura’nın çalıştığı okulu bulur ve yeğeniyle kızkardeşini izlemeye başlar. 31 Ekim günü cadılar bayramı nedeniyle bir okul gezisi düzenlenir; fakat Laura’nın oğlu John ile birlikte dört genç okulda parti yapmak üzere saklanırlar ve geziye katılmazlar. Laura’nın kabusları bir kez daha gerçeğe dönüşmüştür. Çünkü Michael, artık hem Laura’nın hem de oğlunun peşindedir. Artık Laura hem geçmişiyle, hem de Michael ile hesaplaşmak zorundadır...




KORKU BAYRAMI 2  "Halloween: Resurrection" (2002 - ABD) - IMDb: 4,1
Yönetmen: Rick Rosenthal
Oyuncular: Jamie Lee Curtis (Laurie Strode), Brad Loree (Michael Myers), Busta Rhymes (Freddie Harris), Bianca Kajlich (Sara Moyer)
Sean Patrick Thomas (Rudy Grimes), Daisy McCrackin (Donna Chang), Katee Sackhoff (Jenna Danzig), Luke Kirby (Jim Morgan)
Thomas Ian Nicholas (Bill Woodlake), Ryan Merriman (Myles Barton), Tyra Banks (Nora Winston), ...
Açıklama: Yedinci filmde kafası uçurularak öldürüldüğü sanılan kişinin Michael Myers olmadığı anlaşıldıktan sonra Michael, kendisinin ölmediğini bilen kızkardeşi Laura'yı yattığı akıl hastanesinde bularak öldürmeyi başarır. Bu arada Freddie Harris bir yarışma düzenler. Buna göre internet aracılığıyla seçilecek bir grup genç internetten canlı olarak yayınlanması şartıyla efsane katil Michael Myers'in evinde bir gece geçireceklerdir. Gecenin sonuna kadar evde kalmayı başarabilen gençler ödüllendirilecekler, Freddie Harris de şovun reytingi ile yüklü miktarda para kazanacaktır. Freddie, evin tüm çıkışlarını kapatır. Ancak evde kimsenin bilmediği korkunç bir gerçek vardır. Michael, yıllardır kapalı tutulan evin bodrum katının altındaki mahzende yaşamaktadır!.. Popülerlik peşindeki gençler ve para kazanmak isteyen yapımcılar için eğlenceli bir şekilde başlayan akşam, gecenin ilerleyen saatlerinde herkesin Michael karşısında hayatta kalma mücadelesi verdiği bir can pazarına dönüşür...




CADILAR BAYRAMI  "Halloween" (2007 - ABD) - IMDb: 6,1
Yönetmen: Rob Zombie
Oyuncular: Malcolm McDowell (Dr. Samuel Loomis), Brad Dourif (Michael Myers), Tyler Mane (Michael Myers, 10 yaş), ...
Açıklama: Sinema tarihinin 1 numaralı seri katili geri döndü... Henüz 6 yaşındayken, bir Halloween (Cadılar Bayramı) gecesi ablasını öldürdüğü için akıl hastanesine kapatılan ve burada 15 yıl geçiren Michael Myers, 21 yaşına geldiğinde buradan kaçar ve Haddonfield’deki evine dönerek bu sefer küçük kız kardeşinin peşine düşer. Kardeşi ve arkadaşları, Michael’ın elinden kurtulabilecek midir?




CADILAR BAYRAMI 2  "Halloween II" (2009 - ABD) - IMDb: 4,9
Yönetmen + Senaryo: Rob Zombie
Oyuncular: Malcolm McDowell (Dr. Samuel Loomis), Brad Dourif (Michael Myers), Tyler Mane (Michael Myers, 10 yaş)...
Açıklama: Michael Myers, yıllar sonra akıl hastanesinden kaçıp küçük kız kardeşi Laurie'yi bulmak için eve dönüp başarısızlığa uğramasının ardından amacına ulaşmak için bir kez daha katliamlarına devam ediyor. Abisinin saldırısının ardından Şerif Brackett tarafından bulunan Laurie, vakit kaybetmeden hastaneye götürülür. Aynı şekilde Michael'ın elinden kurtulmayı başaran Annie Brackett ve Dr. Loomis de aynı hastaneye götürülmektedir. Bu sırada başka bir ambulansta olan Michael kendine gelir ve kaçar. Hastanedeki Laurie ve diğerlerini bir sürpriz beklemektedir. Michael, hastanededir ve kardeşine ulaşana kadar önüne gelen herkesi öldürmekten çekinmeyecektir.  
Rob Zombie, 2007 yılında yeniden çevirdiği Halloween'ın devam filmiyle karşımızda. Filmin senaryosunu da yazan yönetmenin bu kez Laurie ile Michael arasındaki ilişkinin derinine indiği ve aynı psikolojik sorunların Laurie'de de olması ihtimali üzerine odaklandığı söyleniyor.