15 Temmuz 2015 Çarşamba

SERİ FİLMLER: 15. "Jaws"

Jaws (Çene, ağız), Amerikalı yazar Peter Benchley'in 1974 yılında yayımlanmış çok satan romanından uyarlanan sinema filmi serisi. 

1
DENİZİN DİŞLERİ "Jaws" (1975 - ABD) - IMDb: 8,1 (3 Oscar + 9 ödül)
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Roy Scheider (Brody)Richard Dreyfuss (Hooper)Robert Shaw (Quint)Lorraine Gary (Ellen Brody)...
Özet: Devasa büyük beyaz bir köpekbalığının küçük bir adada yaşamakta olan insanları tehdit edişi ve onunla mücadeleyi konu alıyor. Film, 2001 yılında "Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi" tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek "ABD Ulusal Film Arşivi"nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir.


2
JAWS 2 (1978 - ABD) - IMDb: 5,7
Yönetmen: Jeannot Szwarc
Oyuncular: Roy Scheider (Brody)Lorraine Gary (Ellen Brody), ...
Özet: Suların artık güvenli olduğu söyleniyor. Gerçek yakında ortaya çıkacak. Büyük beyaz köpekbalığının küçük sahil kasabası Amity'de yarattığı dehşetin üzerinden tam 4 yıl geçmiştir. Şimdi ise polis şefi Brody zamanla yarışmak zorundadır. Büyük beyaz köpekbalığı geri dönmüş, içinde kendi oğullarının da bulunduğu bir yelken yarışının içine sinsice dalmıştır...


3

JAWS 3 (1983 - ABD) - IMDb: 3,5
Yönetmen: Joe Alves
Oyuncular: Dennis QuaidBess Armstrong, ...
Özet: Florida Su Dünyası'nda çalışan bir grup biyolog yavru bir köpekbalığı bulurlar ve deniz canlılarını sergiledikleri havuzda ziyaretçilerine göstermek için onu buraya getirirler ancak bu yavru kısa zaman içinde ölür...



4
JAWS 4 "Jaws: The Revenge" (1987 - ABD) - IMDb: 2,8 (1 ödül)
Yönetmen: Joseph Sargent
Oyuncular: Lorraine Gary, Lance Guest, Mario Van Peebles, Karen Young, Michael Caine, ...
Özet: Telsizden acil yardım çağrısı alan Brody, hemen olay yerine gider. Neler olduğunu anlamaya çalışırken büyük beyaz bir köpekbalığının saldırısına uğrar. Bir oğlunu kaybeden anne Brody'nin diğer oğlunu da kaybetmeye hiç niyeti yoktur ancak ağabey Brody tüm ısrarlara rağmen dalmayı sürdürür. Gözünü intikam bürümüş köpekbalığı Jaws ile karşılaşmaları artık an meselesidir.