23 Temmuz 2015 Perşembe

SERİ FİLMLER: 32. Hızlı ve Öfkeli "The Fast and the Furious"

Aksiyon, suç ve gerilim yüklü film serisi...


1


HIZLI VE ÖFKELİ  "The Fast and the Furious" (2001 - ABD) - IMDb: 6,7 (8 ödül)
Yönetmen: Rob Cohen
Oyuncular:  Paul Walker (Brian O'Conner)Vin Diesel (Dominic Toretto)Michelle Rodriguez (Letty)Jordana Brewster (Mia Toretto)Rick Yune (Johnny Tran)
Ja Rule (Edwin)Chad Lindberg (Jesse)Johnny Strong (Leon)Matt Schulze (Vincent)Jose Maria (Mia)Noel Gugliemi (Hector), ...
Açıklama: Dominic Toretto, Los Angeles sokaklarına karanlık çöktükten sonra sınır tanımadan otomobil yarışları yapan bir grubun lideridir. Polis, sokaklarda dehşet saçan Toretto’nun aynı zamanda hırsızlık yaptığından; yüksek değerdeki elektronik aletleri çaldığından da şüphe etmektedir. Polise göre Toretto’yu yakalamanın en iyi yolu; aşırı hız düşkünü çetenin içine bir dedektif yerleştirmek ve onları suçüstü yakalamaktır. Bunun için genç dedektif Brian O'Conner görevlendirilir. Brian Earl Spilner adıyla çeteye girer. Başta her şey umulduğu gibi gitmektedir. Ancak genç dedektif O'Conner, Dominic’in güzel ve çekici kızkardeşi Mia’ya aşık olunca işler karışır.



2



DAHA HIZLI VE DAHA ÖFKELİ  "2 Fast 2 Furious" (2003 - ABD) - IMDb: 5,8 (3 ödül)
Yönetmen: John Singleton
Oyuncular:  Paul Walker (Brian O’Conner)Tyrese Gibson (Roman Pearce)Eva Mendes (Monica Fuentes)Cole Hauser (Carter Verone)Ludacris (Tej)
Thom Barry (Ajan Bilkins)James Remar (Ajan Markham)Devon Aoki (Suki)Amaury Nolasco (Orange Julius)Michael Ealy (Slap Jack), ...
Açıklama: Polislikten ihraç edilen Brian O’Conner, bir yarışta yakalanarak eski şefleri tarafından iki seçeneğe maruz kalır. Eski şefleri, Brian'a verecekleri görevi yapması durumunda sicilinin temizlenmesi sözünü verir. Bu görev Miami kökenli ithalat-ihracatçı Carter Verone’in dolaşıma sokmaya çalıştığı kara parayla suçüstü yakalanmasıdır. Brian kendisine görevde eşlik etmesi için verilen ortağı kabul etmeyip, çocukluk arkadaşlarından olan Roman Pearce ile görüşmeye gider ve onun da sicilinin temizlenmesi karşılığında görevde eşlik etmesi için Pearce ile işbirliği yapar. Verone’u kıstırarak amacına ulaşmaya çalışan O’Conner, gizli ajan Monica Fuentes ile de işbirliğine girer.



3


HIZLI VE ÖFKELİ: TOKYO YARIŞI  "The Fast and the Furious: Tokyo Drift" (2006 - ABD) - IMDb: 5,9
Yönetmen: Justin Lin
Oyuncular:  Lucas Black (Sean Boswell)Bow Wow (Twinkie), Sung Kang (Han Lue)Brian Tee (Takashi "DK: Drift Kralı")Sonny Chiba (Kamata)Leonardo Nam (Morimoto)Nathalie Kelley (Neela)Zachery Ty Bryan (Clay)Jason Tobin (Earl)Keiko Kitagawa (Reiko)Nikki Griffin (Cindy)Lynda Boyd (Bayan Boswell)
Vin Diesel (Dominic Toretto), ...
Açıklama: 17 yaşındaki Sean Boswell yasa dışı olan sokak yarışlarına meraklı bir gençtir. Katıldığı yarışlar hep kazalarla sonuçlanınca başı polis ile derde girer annesi hapse girmesinden korktuğu için onu Tokyo’da yaşayan asker babasının yanına gönderir. Kendisini tamamen farklı bir kültürün içinde bulan Sean’ın Tokyo’daki sıkıcı hayatı, Twinkie ile tanışınca değişmeye başlar. Twinkie sayesinde kendini birden Tokyo’nun drift yarışları dünyasında bulur. Daha önce alışık olduğu sokak yarışlarından çok daha farklıdır.
Ekleme: Serinin bu filmi diğer filmlerden farklıdır ve zaman olarak daha ileridedir. Tahminlere göre bu film Fast & Furios serisinin 6. bölümünden sonradır (zaman olarak) ve bazı replikler ile 6. bölümü 7. bölüme bağlar.



4



HIZLI VE ÖFKELİ: 4  "Fast & Furious" (2009 - ABD) - IMDb: 6,6 (4 ödül)
Yönetmen: Justin Lin
Oyuncular: Paul Walker (Brian O'Conner)Vin Diesel (Dominic Toretto)Jordana Brewster (Mia Toretto)Michelle Rodriguez (Letty)John Ortiz (Campos)
Laz Alonso (Fenix Rise)Gal Gadot (Gisele Harabo)Jack Conley (Penning)Sung Kang (Han), ...
Açıklama: Dominic ve yeni ekibi (Letty, Han, Leo, Santos ve Cara) Dominik Cumhuriyeti'nde yeni bir hayat kurmuşlardır ve yakıt tankerlerini soymayı iş haline getirmişlerdir. Mia Dominic'i arar ve Letty'nin bir araba kazasında öldüğünü söyler. Dominic Letty için Los Angeles'a geri döner ve kaza mahalini incelerken nitro-metan izlerine rastlar. David Park adında birinin yakın çevrede nitro-metan sattığını öğrenir. Bu arada, FBI Ajanı Brian O'Conner da Arturo Braga adında bir uyuşturucu satıcısını izlemektedir. Bulduğu ipuçları onu David Park'a götürür. Dominic ile Park'ın evinde karşılaşır. Brian, Braga'nın bir sürücü aradığını öğrenir ve içeriye sızmak için Los Angeles'ta yapılacak olan yarışa katılır. Dominic de oradadır. Brian ve Dominic artık bu işte beraberdirler...


5


HIZLI VE ÖFKELİ 5: RİO SOYGUNU  "Fast Five" (2011 - ABD) - IMDb: 7,3 (7 ödül)
Yönetmen: Justin Lin
Oyuncular: Vin Diesel (Dominic Toretto)Paul Walker (Brian O'Conner)Dwayne Johnson (Luke Hobbs)Jordana Brewster (Mia Toretto)Tyrese Gibson (Roman Pearce)Ludacris (Tej Parker)Matt Schulze (Vince)Sung Kang (Han Seoul-Oh)Gal Gadot (Gisele Harabo)Tego Calderon (Tego Leo)
Don Omar (Rico Santos)Joaquim de Almeida (Hernan Reyes)Elsa Pataky (Elena Neves)Michael Irby (Zizi), ...
Açıklama: Dominic hapse nakledilirken Mia ve Brian tarafından kaçırılır. Yetkililer onlar için arama yaparken, üçlü Rio de Janeiro'ya kaçmıştır. Mia ve Brian, Vince tarafından Dominic'in de içinde olduğu bir işe davet edilir. Bir trenden üç araba çalınacaktır. İşin içine DEA ajanları da girince karışıklık çıkar. Dominic, Zizi'nin arabalardan sadece Ford GT40 için endişelendiğini fark eder. Dominic ve Brian yakalanır ve işi veren Zizi'nin patronu Hernan Reyes ile karşı karşıya gelirler. Kurtulmayı başardıktan sonra Ford GT40'ı incelerler. Dominic ve ekibi bambaşka bir işin içinde olduklarını anlarlar. Rio de Janerio sokaklarında amansız bir kovalamaca başlar. 




6


HIZLI VE ÖFKELİ 6  "Furious 6" (2013 - ABD) - IMDb: 7,2 (7 ödül)
Yönetmen: Justin Lin
Oyuncular: Vin Diesel (Dominic Toretto)Paul Walker (Brian O'Conner)Dwayne Johnson (Luke Hobbs)Jordana Brewster (Mia Toretto)Tyrese Gibson (Roman Pearce)Ludacris (Tej Parker)Matt Schulze (Vince)Sung Kang (Han Seoul-Oh)Gal Gadot (Gisele Harabo)Tego Calderon (Tego Leo)
Don Omar (Rico Santos)Joaquim de Almeida (Hernan Reyes)Elsa Pataky (Elena Neves)Michael Irby (Zizi)Jason Statham (Shaw's Brother), ...

Açıklama: Rio soygunundan sonra Dominic Toretto ve ekibinin dünya çapında ünü yayılmıştır. Artık bu işleri bırakıp normal bir hayat sürmeye başlamışlardır. Dominic, Elena ile birlikte yaşamaktadır. Kardeşi Mia ise Brian O'Conner ile bir yuva kurmuşlardır ve bir de Jack adından bir çocukları vardır. Roman Pearce ve Tej lüks içinde bir yaşam sürmektedirler. Gisele ve Han ise Hong Kong'a taşınmışlardır. Diplomatik güvenlik hizmeti bünyesinde çalışan Ajan Luke Hobbs ve ortağı Riley Hicks dünyada 12 ülke ve 4 kıtaya yayılmış bir yapılanmayı araştırmaya başlar. Bu örgüt paralı askerlerden oluşmakta ve başındaysa İngiliz Özel Kuvvetler eski askeri Owen Shaw adında azılı bir suçlu vardır. Hobbs, Dom'a takımını Londra'da yeniden toplamasını teklif eder ve eski kız arkadaşı Letty Ortiz'in ölmediğini kanıtlayan bir fotoğraf gösterir. Dom ise bu işin karşılığında haklarındaki tüm davaların ve suçlamaların düşürülüp eve geri dönmeyi, ailesine kavuşmayı ister. Hobbs'un da başka çaresi olmadığından teklifi kabul eder ve eski günlerde olduğu gibi ekip yine iş başındadır.




7


HIZLI VE ÖFKELİ 7  "Furious 6" (2015 - ABD, Japonya) - IMDb: 7,6
Yönetmen: James Wan
Oyuncular: Paul Walker (Brian O'Conner)Vin Diesel (Dominic Toretto)Dwayne Johnson (Luke Hobbs)Michelle Rodriguez (Letty Ortiz)Jordana Brewster (Mia Toretto)Tyrese Gibson (Roman Pearce)Ludacris (Tej Parker)Lucas Black (Sean Boswell)Jason Statham (Deckard Shaw)Nathalie Emmanuel (Ramsey)Djimon Hounsou (Mose Jakande)Tony Jaa (Kiet)Ali Fazal (Safar)Elsa Pataky (Elena Neves), ...

Açıklama: Dominic Toretto ve ekibi Hızlı ve Öfkeli 6′da Owen Shaw’ı bitirmeye yardım etmişti. Owen’ın kardeşi Ian Shaw şimdi intikam ateşiyle yanıp tutuşuyor. Serinin altıncı filminde yaşanan olayların ardından devam eden filmde Jason Statham tarafından canlandırılan Ian Shaw karakterinin intikam mücadelesine tanık oluruz. 
30 Kasım 2013'te, Şükrangünü tatili için film çekimlerine bir süre ara verildiği sıra Brian O'Conner karakterini canlandıran Paul Walker bir araba kazasında yaşamını yitirir. Bir gün sonra Universal, film çalışmalarının bir süreliğine gecikeceğini açıkladı. 4 Aralık 2013'te, Universal Pictures, yapımın sonraki duyuruya kadar beklemede olacağını duyurdu. Yönetmen James Wan filmin iptal edilmediğini onayladı. 22 Aralık 2013'te, Diesel Facebook sayfasında filmin çıkış tarihinin 10 Nisan 2015 tarihinde olacağını onayladı. 27 Şubat 2014'te, bir Hollywood Muhabiri 1 Nisan'da filmin geri kalan kısımların çekileceğini, oyuncuların ve ekibin çekimler için Atlanta'ya gittiklerini rapor etti.

Walker'ın Karakterinin Tekrar Canlandırılması

6 Ocak 2014'te, yeni sahnelerin çekileceği bildirildi. Ancak, yazar Chris Morgan bu karakterin devam ettirilmesi için sunulan tüm fikirleri reddetmiştir. 21 Mart 2014'te, The Daily News, Stüdyo'nun CGI teknolojisi ile Paul'in yüzü ve sesini kullanarak onun vücuduna benzettiği dört farklı aktör kiraladığını açıkladı. 15 Nisan 2014'te, Walker'in yerine kardeşleri Caleb ve Cody'nin oynayacağı duyuruldu.