20 Temmuz 2015 Pazartesi

SERİ FİLMLER: 21. Polis Akademisi "Police Academy"

Polis Akademisi, Amerikan yapımı 7 filmden oluşan komedi serisidir...



POLİS AKADEMİSİ  "Police Academy" (1984 - ABD) - IMDb: 6,6 (1 ödül)
Yönetmen: Hugh Wilson
Oyuncular: Steve Guttenberg (öğrenci Mahoney)Kim Cattrall  (öğrenci Karen Thompson)G.W. Bailey (Teğmen Harris)Bubba Smith (öğrenci Moses Hightower)
Donovan Scott (öğrenci Leslie Barbara)George Gaynes (Komutan Eric Lassard)Michael Winslow (öğrenci Larvell Jones)Andrew Rubin (öğrenci George Martin)
David Graf (öğrenci Eugene Tackleberry)Leslie Easterbrook (Çavuş Debbie Callahan)Bruce Mahler (Douglas Fackler)Ted Ross (Yüzbaşı Reed)
Scott Thomson (öğrenci Chad Copeland)Brant von Hoffman (öğrenci Kyle Blankes)Marion Ramsey (öğrenci Laverne Hooks), ...
Özet:  Kentin valisi Polis Akademileri'nin artık ırk, cinsiyet, boy, kilo ve eğitim ayrımı yapmaksızın polis olmak isteyen herkese açık olduğunu bildirir. Bunun üzerine her biri farklı ortamlardan gelen, birbirinden ilginç ve farklı kişiliklere sahip insanlar Polis Akademisi'ndeki seçmelere katılmak üzere Akademi Kampüsü'nde toplanırlar. Polis adayları bu durumdan son derece hoşnuttur. Ancak onları eğitmekle sorumlu olan üstleri, bu acemi çaylakları nasıl yola getireceklerini kara kara düşünmeye başlamışlardır bile. Öğrencilerin hemen hepsi, eğitimlerini tamamlayıp iyi birer polis olarak emniyet teşkilatına katılmaya kararlıdırlar. Ancak bazılarının geliş sebebi çok farklıdır. Ya akademiye yazılacak, ya da hapse gireceklerdir... 




POLİS AKADEMİSİ 2: İLK GÖREV  "Police Academy 2: Their First Assignment" (1985 - ABD) - IMDb: 5,5
Yönetmen: Jerry Paris
Oyuncular: Steve Guttenberg (memur Mahoney)Bubba Smith (memur Hightower), G.W. Bailey (Teğmen Harris)David Graf (memur Tackleberry)
Michael Winslow (memur Larvell Jones)Bruce Mahler (memur Douglas Fackler)Marion Ramsey (öğrenci Laverne Hooks)Colleen Camp (Çavuş Kathleen Kirkland)
Art Metrano (Teğmen Mauser)George Gaynes (Komutan Eric Lassard)Haward Hesseman (Yüzbaşı Peter 'Pete' Lassard)George R. Robertson (Amir Henry Hurst), ...
Özet: Akademiden mezun olan öğrenciler, artık birer polis olarak görev başındadır. Ancak Los Angeles şehrinde çıkan olaylar karşısında Emniyet Teşkilatı başarı gösteremeyince hesap akademiye çıkarılır. Akademinin yaşlı müdürü Komutan Lassard, bunun üzerine eski öğrencilerinden yardım ister.






POLİS AKADEMİSİ 3: EĞİTİME DÖNÜŞ  "Police Academy 3: Back in Training" (1986 - ABD) - IMDb: 5,1 (1 ödül)
Yönetmen: Jerry Paris
Oyuncular: Steve Guttenberg (Çavuş Mahoney)Bubba Smith (Çavuş Hightower)David Graf (Çavuş Tackleberry)Michael Winslow (Çavuş Jones)
Leslie Easterbrook (Teğmen Callahan)Marion Ramsey (Çavuş Hooks)Bruce Mahler (Çavuş Fackler)Art Metrano (Komutan Mauser)George Gaynes (Komutan Lassard)
Bob Goldthwait (Memur Zed)Debralee Scott (MemurFackler)Tim Kazurinsky (Memur Sweetchuck)Lance Kinsey (Yüzbaşı Proctor)
George R. Robertson (Chief Henry Hurst)Brian Tochi (Memur Nogata)Scott Thomson (Çavuş Chad Copeland)Ed Nelson (Gov Neilson)
Andrew Paris (Memur Bud Kirkland), ...
Özet: Bir eyalette iki Polis Akademisi'nin gereksiz olduğunu düşünen Vali, okullardan birinin eğitime devam edeceğini bildirir ve Komutan Lassard'ın her biri farklı kişiliklere sahip olan polis adayları ile Komutan Mauser'ın kurallara bağlı, güçlü denizcileri arasında komik bir mücadele başlar.




POLİS AKADEMİSİ 4: VATANDAŞLAR DEVRİYEDE  "Police Academy 4: Citizens on Patrol" (1987 - ABD) - IMDb: 4,6 (1 ödül)
Yönetmen: Jim Drake
Oyuncular: Steve Guttenberg (Çavuş Mahoney)Bubba Smith (Teğmen Hightower)G.W. Bailey (Yüzbaşı Harris)Michael Winslow (Çavuş Jones)
David Graf (Çavuş Tackleberry)Tim Kazurinsky (Memur Sweetchuck)Sharon Stone (Claire Mattson)Leslie Easterbrook (Teğmen Callahan)
Marion Ramsey (Çavuş Hooks)Lance Kinsey (Teğmen Proctor)Bob Goldthwait (Memur Zed)George Gaynes (Komutan Lassard)Derek McGrath (Butterworth)
Scott Thomson (Çavuş Copeland)Billie Bird (Bayan Lois Feldman)David Spade (Kyle)Brian Backer (Arnie)Tab Thacker (Tommy "House" Conklin), ...
Özet: Her türlü suçun bir yaşandığı Los Angeles şehrini serserilerden temizlemeye ant içmiş, cesur ama biraz sakar kahramanlarımız, aynı zamanda polis olmayı öğrendikleri akademilerini yaşatma savaşı içindedirler. Yaşlı müdür Lassard, hem suça karşı daha güçlü olmak, hem de Polis Akademisi`nin gerekliliğini ispatlamak için halkı eğitip onları da polis teşkilatının bir parçası haline getirmek gerektiğini düşünür. Bunun için de eski mezunlarını yardıma çağırır. Ama zencisi, beyazı, hippisi, delisi ile Los Angeles halkını eğitmek hiç de kolay olmayacaktır...




POLİS AKADEMİSİ 5: MIAMI SAHİLİ GÖREVİ  "Police Academy 5: Assignment: Miami Beach" (1988 - ABD) - IMDb: 4,2 
Yönetmen: Alan Myerson
Oyuncular: Bubba Smith (Hightower)David Graf (Tackleberry)Michael Winslow (Jones)Leslie Easterbrook (Callahan)Marion Ramsey (Hooks),
Lance Kinsey (Proctor)G.W. Bailey (Yüzbaşı Thaddeus Harris)George Gaynes (Komutan Lassard)Matt McCoy (Çavuş Nick Lassard),
George R. Robertson (Amir Henry Hurst)Tab Thacker (House)Janet Jones (Kate)Rene Auberjonois (Tony)Archie Hahn (Mouse), ...
Özet: Serinin bu bölümünde Kahramanlarımız Miami'ye bir ödül törenine davetlidir. Ödül için ünlü tatil cenneti ve turizm kenti olan Miami'ye giderler. Ancak Miami'ye geldiklerinde havaalanında kumandan Lassard'ın çantası bir mücevher hırsızının çantası ile birbirine karışır. Lassard kendisinin zannetiği içi mücevher taşlarıyla dolu çantayı alıp oteline giderken, hırsızların kendilerinin diye aldıkları çanta ile ortada kalırlar. Bunun için Lassard'ı kaçırıp çantaya kavuşmak isterler ve bunda da başarılı olurlar. Lassard ise kendisini kaçıranların polis olduklarını ve tatbikat yaptıklarını zanneder ve bu çok hoşuna gider. Bu yüzden hırsızların işini kolaylaştıracak tüyolar verir, onlara yardımcı olur ve tabi onu kurtarmak isteyen kahramanlarımızın işi de zorlaşır.




POLİS AKADEMİSİ 6: ŞEHİR KUŞATMA ALTINDA  "Police Academy 6: City Under Siege" (1989 - ABD) - IMDb: 4,0 
Yönetmen: Peter Bonerz
Oyuncular: Bubba Smith (Hightower)David Graf (Tackleberry)Michael Winslow (Jones)Leslie Easterbrook (Callahan)Marion Ramsey (Hooks),
Lance Kinsey (Proctor)G.W. Bailey (Yüzbaşı Thaddeus Harris)George Gaynes (Komutan Lassard)Matt McCoy (Çavuş Nick Lassard),
George R. Robertson (Amir Henry Hurst)...
Özet: Los Angeles şehrinde beliren ve esrarengiz bir lideri olan Wilson Heights Çetesi organize şekilde bankaları soymaya başlar. Her an soyulması korkusu yaşayan iş adamları ise başka şehirlere taşınmaya başlamıştır. Suç dalgasının durdurulmasını isteyen Vali özel bir ekip kurulması talimatını vermiştir. Kurulacak ekip için seçilen Komutan Lassard komutasındaki kahramanlarımız tekrar toplanarak Wilson Heights Çetesi'nin peşine düşer.




POLİS AKADEMİSİ: MOSKOVA GÖREVİ  "Police Academy: Mission to Moscow" (1994 - ABD) - IMDb: 3,1 
Yönetmen: Alan Matter
Oyuncular: George Gaynes, Michael Winslow, David Gra, Leslie Easterbrook, G.W. Bailey, Christopher Lee, Ron Perlman, Claire Forlani, Charlie Schlatter, Richard Israel, Gregg Berger, Vladimir Dolinskiy, Pamela Guest, Stuart Nisbet, David St. James, ...
Özet: Kahramanlarımız Rus mafya lideri Constantine Konali’yi yakalamak için destek ekibi olarak Rusya’ya giderler.