6 Eylül 2015 Pazar

SİNEMADA ÜÇLEMELER: 36. Anglo-Hint yönetmen Lindsay Anderson'ın "MICK TRAVIS ÜÇLEMESİ"



EĞER  -  "If...."  -  (1968 - İngiltere)  -  IMDb: 7,7 (1 ödül)
Yönetmen: Lindsay Anderson
Oynayanlar: Malcolm McDowell, Richard Warwick, Christine Noonan, David Wood, ...
Açıklama: 1968 yılında erkek öğrencilerin doldurduğu bir yatılı okuldayız. Eğitmenlerin katı kurallarıyla okulda yaşam oldukça disiplinli bir şekilde kurulmuştur. Mick ve arkadaşları bu baskıcı düzenin dışına çıktıkları, gizli bir kaçamak odası yapmışlar ve burada özgürce davranmaktadırlar. Özgürlük alanlarını okulun geneline yaymaya kalktıklarında, okulun baskıcı otoritesiyle yüzleşmek zorunda kalırlar. Fakat ezilen öğrencilerin, hem eğitmenleri hem de okulu ziyarete gelen önemli konukları yakından ilgilendiren bir intikam planları vardır... 





TALİHLİ ADAM  -  "O Lucky Man!"
(1973 - İngiltere, ABD)  -  IMDb: 7,9 (3 ödül)
Yönetmen: 
Lindsay Anderson
Oynayanlar: 
Malcolm McDowell, ...
Açıklama: Lindsay Anderson'ın "If...." ile başladığı üçlemenin ikinci filmi olan "Ah Şanslı Adam!", bir kahve tüccarının gerçekçilikten gerçekütücülüğe politik geçişler yapan serüvenlerini anlatıyor. Genç adamın en büyük hayali çıktığı yolculukta kapitalizmin rüzgarını arkasına alarak yükselmektir. Fakat hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve olaylar beklenmeyen gelişmeler gösterecektir.



BRITANNIA HOSPITAL
(1982 - İngiltere)  -  IMDb: 6,3 (1 ödül)
Yönetmen: 
Lindsay Anderson
Oynayanlar: 
Malcolm McDowell, ...









Üçleme, "triloji" veya "üçlü yapıt" ...
Birbirinin devamı niteliğinde olan, birbiri ile karakterler veya konu açısından bağlantılı olan üç eserden oluşur. Genellikle edebiyat, sinema, video oyunu ve tiyatro alanlarında kullanılır.  Bu türdeki eserler bazen bir bütün, bazen de üç ayrı çalışma olarak kabul edilir.

Ben sinema tarihinde önemli yeri olan üçlemeleri öğütüyorum...